web analytics

The making of

Zoals ik al liet doorschemeren in mijn eerste bericht, ging het drukken van de eerste exemplaren niet geheel vlekkeloos. Mensen die me goed kennen, weten dat ik pas tevreden ben als alles 100% klopt. En ja, als dat betekent dat ik een hele dag inkt aan het mengen ben om de perfecte kleur te krijgen, dan is dat zo. Er gingen tijdens het zeefdrukken nogal wat dingen anders dan gepland. Denk aan een doorgebrande keukenmixer, een kapotte zeefdruktafel die opnieuw ‘aangeslingerd’ moest worden en eindeloos inkt mengen. Genoeg Holy-moly-momenten dus…

Die inkt blijft toch iets bijzonders. Bij zeefdrukken heb je geen houvast aan kleurnummers. Inkt mengen moet op gevoel, het is puur handwerk. Het gevoel wat ik krijg als ik, door twee kleuren over elkaar te drukken, een derde kleur tevoorschijn tover is moeilijk uit te leggen. Het zorgt telkens weer voor een glimlach. Dat is ook precies wat ik met de posters wil overbrengen: een glimlach, een knipoog in je woonkamer/keuken/waar dan ook!

 

(Op deze foto’s zie je weer hoe moeilijk het is om fluor-kleuren te fotograferen en over te brengen op een beeldscherm. Op de middelste foto is de oranje cirkel onderin flets oranje, terwijl deze in ‘t echt fluor-oranje is (ongeveer zoals op de onderste foto..) en van de poster afknalt.)

 

 

 

 

Deze berichten zou je ook leuk kunnen vinden